dimarts, 27 d’octubre del 2009

Can Sentromà

Dibuix: Rafael Pujals / Text: Joan Rosàs

Hola amics, ara fa 13 mesos des que vam iniciar aquest bloc. Va ser un inici adelerat, amb ganes precipitades de mostrar-nos. El resultat va ser la inclusió, sense practicament cap explicació dels motius i la naturalesa del que mostràvem, d'uns quants dibuixos i textes. La falera inicial es va refredar al veure la tasca que ens haviem proposat i el poc temps de que disposàvem, i la conseqüència ha estat que durant tot aquest temps hi ha hagut uns quants dibuixos i textes penjats que molt poc deien del motiu principal del bloc. Finalment, com podeu veure, hem acabat de publicar la resta de nadales fins la de l'any passat. (can Miravitges)
En el text de salutació del bloc, es parla de l'activitat que ha portat a terme Amics de Badalona i que actualment consisteix en la publicació cada any d'una nadala. Ampliarem aquesta informació dient que aquesta nadala sempre reprodueix un element arquitectònic, costumista, històric, etc. que per algún motiu ha tingut un especial interès durant l'any per a la ciutat de Badalona. El dibuix que es mostra es el que il·lustrarà la nadala d'aquest any, i representa la masia de can Sentromà i el motiu és la celebració del 75è aniversari del descobriment de les restes d'una vila romana, la importància de la qual van demostrar els treballs d'excavació posteriors.
Aquestes nadales es posen a la venda per a totes les persones o entitats que vulguin felicitar les festes de Nadal a amics i familiars, al preu practicament de cost, ja que l'entitat no té cap ànim de lucre.
La nadala plegada té unes mides de 15 x 10 cm., i com haureu pogut observar pels exemplars anteriors, hi ha una referència històrica referent a la imatge gràfica, i se'n fa una edició numerada.